7 Ocak 2008 Pazartesi

gelinlik pastası

DÜĞÜNDEKİ EN TATLI ANI!

Hayatlarını birleştiren gelin ve damadın pastayı birlikte keserken çekilen fotoğrafları duygusal bir anlam taşır. Hele o ilk lokmaları birbirlerine yedirmeleri de, bir ömür boyu birbirlerini sevip kollayacaklarının işaretidir aslında...

Düğün pastacılığı artık belli başlı bir sektör haline geldi. Göz kamaştırıcı tasarımlarla hazırlanan bu özel pastalar, nefis tatlarıyla da düğünün yıldızları arasında yer alıyor. Bu yıl, çok katlı düğün pastaları yerine daha az katlı ama daha gösterişli tasarımlar tercih ediliyor. Ayrıca, süslerde yumuşak renkler kullanılmakta. Beyaz kekli frambuaz pastalar her zaman gözde... Pasta üzerine gerçek çiçek özellikle yaz aylarında çabuk bozulabildiğinden pek tercih edilmiyor, yapay çiçekler daha favori.

Özel motiflere, değişik süslere sahip bir model yaratılacaksa pastalar, çoğunlukla maket olarak düzenlenip, sadece gelin ve damadın ilk dilimi kesmelerine uygun şekilde tasarlanıyor. Beyaz veya renkli kremayla kaplı pastanızı taze meyveler, çiçekler, yıldızlar, kalpler, uğur böcekleri, inci topları, kelebekler, fiyonklar, deniz kabukları, nazar boncukları gibi düğün konseptine uygun olabilecek yüzlerce akseseuar ile süsleyebilirsiniz.

Gelin ve damatlar artık tadın da en az görünüm kadar iyi olmasını istiyorlar. Bol krema ve şeker ağırlıklı pastalar yerine unlu ve kıvamlı pastalar daha çok tercih ediliyor. Günümüzün son modası ise, daha nemli pastalar. Hindistan cevizli pastalar gözden düştü ama alternatif olarak tiramisulu pastalar gündemde. Bu arada egzotik tatlar da moda ama bunların fazla şekerli olabileceğini de unutmayın. Az şekerli, hafif İtalyan pastaları da hazmı kolay olması açısından önerilebilir

Hiç yorum yok: